EXTREMA RATIO TUSCAN

  • Марка: EXTREMA RATIO Екстрема ратио

Многофункционален нож, който се откроява във военните и тактически области със своята гъвкавост в различни контексти, от операции по наблюдение и патрулиране до бойни сценарии в градски райони, където е необходимо да се движите бързо и с ловкост

Tuscan е знак на почит към нашия регион, Тоскана. Тази земя се характеризира със спиращи дъха пейзажи, хълмове, планини, градове, села, реки и Тиренско море, миещо нейните брегове. Тоскана също е дом на три от шестте подразделения италиански военни специални сили, което потвърждава стратегическото значение и уместността на тази територия на национално и международно ниво.

Tuscan е многофункционален нож, който може да бъде полезн във всяка среда. Този нож се откроява във военните и тактически области със своята универсалност в различни контексти, от операции по наблюдение и патрулиране до бойни действия. Неговата адаптивност също го прави идеален за градски райони, където е необходимо да се движите бързо и ловко. В същото време Tuscan се представя перфектно, като нож за използване сред природата от къмпинг и туризъм до оцеляване и бушкрафт.

С Тосканеца се борави изключително лесно. Характеризира се с цяло острие от стомана BOHLER N690 (58 HRC), олекотено в няколко точки под дръжката (включително дупка, разположена в центъра). Това ви позволява да преместите тежестта на ножа към върха, като по този начин увеличавате силата на удара и улеснявате операциите по разрязване и пробождащи удари. Острието ви позволява да извършвате толкова различни операции благодарение на специалната си форма, по-тънко близо до дръжката и по-дебело на върха. Докато зоната на върха е подходяща за сечене и удари, частта близо до дръжката е идеална за рязане. За разлика от шлифоването, заточването на цялото острие остава хомогенно. Накрайникът може да се използва и като чупене на стъкло. Дръжката е съставена от 2 ергономични ръкохватки с нов оригинален дизайн на Extrema Ratio, изработени от материал G10. Тази нова ръкохватка позволява Tuscan да се използва удобно както със стандартен, така и с обратен захват, подходяща е с и без ръкавици. Двойната кания от Cordura е снабдена с каишка за бедрото, която се прикрепя отстрани, и ленти от системата M.O.L.L.E за носене на тактически жилетки и обикновени колани.

Tuscan се предлага във версия Black Satin (дръжка и кания в черен цвят, сатенено острие) и Green версия (дръжка и кания в зелен цвят с черно острие).

 

TECHNICAL SHEET

Техническа характеристика

-WEIGHT/Тегло: g 437.5
-BLADE LENGHT/Дължина на острието: mm 167
-TOTAL LENGHT/Обща дължина: mm 306
-MAIN BLADE THICKNESS/Дебелина: mm 6
-BLADE MATERIAL/Стомана: N 690 BÖHLER STEEL
-HARDNES/Твърдост:58 HRC
-HANDLE MATERIAL/Ръкохватка: G10
-SERRATION ON THE BLADE: NO
-MAIN GRINDING/Заточване: FLAT
-BLADE FINISHING/Покритие на острието: SATIN
-MODEL/Модел:Extrema ratio Tuscan Green

 

Възможност за лазернo гравиране

Може да бъде закупен от лица над 18 годишна възраст.

Голяма част при изработката се извършва ръчно и може да има незначителни разлики от показания образец.
Моля, свържете се с нас в случай, че имате въпроси.
 
 
 
Sport City - The Outdoor Specialist. Copyright © Copyright Extrema Ratio S.R.L.© Всички права запазени.
798,00 лв.
Базова цена:798,00 лв.
Подобни продукти
Купи на изплащане
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!