S 2 G.O.I.

  • Марка: EXTREMA RATIO Екстрема ратио

S 2 G.O.I. е приет на въоръжение от специалните сили на италианския флот е разработката на S.E.R.E. 1, създаден от проучвателна група, съставена от бойци от специалните сили, експерти по бойни изкуства и техники за оцеляване. Този вариант е преработен според исканията на италианските военноморски тюлени. Акронимът означава „Оцеляване, укриване, съпротива и бягство“, четирите крайъгълни концепции за курсове за обучение, провеждани за военнослужещи с висок риск от пленяване.

S 2 G.O.I. се проектира както за нанасяне на точкови,  пробождащи така и за разрезни удари. Уникалният захват, за разлика от класическите остриета от този тип, е проектиран да се използва с острието, стърчащо между показалеца и средния пръст, образувайки една права линия от върха на острието до китката и също така да позволява и обратен захват. Дръжката има същата ергономичност като ръкохватка на огнестрелно оръжие; този захват позволява инстинктивно и незабавно използване. Върхът е оформен, за да увеличи максимално проникването, докато неговият делтоиден профил му осигурява издръжливост. Единият ръб е частично назъбен – полезен за рязане на въжета – докато противоположният режещ ръб разполага и със стандартен резец belt cutter, който има взаимозаменяеми остриета. Централният отвор на острието, който има двойната функция да прави острието по-леко и да помага при развиването на шегели, напомня за морския произход на неговите създатели. Особеността на ножа е, че той е специално проектиран да се използва дори без дръжка, двата отвора, в частта предназначена за дръжката, улесняват сглобяването. Калъфът от kydex има основно задържане, което може да се използва самостоятелно за оператори, които се нуждаят от изключително бързо използване на ножа, и подвижна заключваща ключалка, ако е необходимо. Ножът се предлага с двоен сейф за фиксиране от дясната и лявата страна. Като аксесоар се предлага вложка с плоска отвертка. Предлага се с щипка/клипс за колан за закопчаване на колана и паракорд за фиксиране върху M.O.L.L.E. система.

„Да използваме пистолет, нож или друго оръжие за нас е едно и също нещо: това е само продължението на нашата ръка.“ Цитат от командир на G.O.I. подразделение.

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ

ТЕГЛО G.: 306 

ДЪЛЖИНА НА ОСТРИЕТО (ММ): 148 

ОБЩА ДЪЛЖИНА (ММ): 217 

ДЕБЕЛИНА НА ОСТРИЕТО (ММ): 6,3 

МАТЕРИАЛ НА ОСТРИЕТО: СТОМАНА BÖHLER N690

ТВЪРДОСТ : 58HRC

ЗАВЪРШВАНЕ НА ОСТРИЕТО: ПОКРИТИЕ MIL-C-13924

ОСНОВНО ШЛИФОВАНЕ: ПЛОСКО ЧАСТИЧНО

НАЗЪБРАНЕ (MM): 50 ЧАСТИЧНО 

МАТЕРИАЛ НА ДРЪЖКАТА: FORPRENE

Възможност за лазернo гравиране

Може да бъде закупен от лица над 18 годишна възраст.

Голяма част при изработката се извършва ръчно и може да има незначителни разлики от показания образец.
Моля, свържете се с нас в случай, че имате въпроси.
 
 
 
Sport City - The Outdoor Specialist. Copyright © Copyright Extrema Ratio S.R.L.© Всички права запазени.

Намаленията на цените се отнасят само за електронният магазин!

 

980,00 лв.
Базова цена:980,00 лв.
Подобни продукти
Купи на изплащане
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!