СГЪВАЕМ НОЖ ЕXtrema Ratio LKU01

  • Марка: EXTREMA RATIO Екстрема ратио

След големия успех на първия модел LKU01 LP “La Prima”, ножът, проектиран в сътрудничество с Master of Arms Danilo Rossi Lajolo di Cossano, Extrema Ratio представя новия LKU01, ограничено издание от само 600 броя.

За разлика от колекционерското издание на LP, LKU01 е предназначен главно за интензивна употреба. Обработеното с технологията "stone wash" острие позволява значително използване на острието, без да има очевидни следи върху повърхностното покритие – което характеризира полирането.

LKU01 е сгъваем нож, който лесно се прикрива и бързо се изважда благодарение на липсата на предпазители, които могат да се закачат в тъканта на дрехите. Елегантен и функционален, семпъл, но богат на детайли, линиите му напомнят тези, типични за традиционния нож в популярната къса фехтовка, напомняйки дуелите от края на деветнадесети век. Стилът и материалите са преработени в модерена визия.

Особената му форма позволява да се използва по три различни начина: насочване, контролирано рязане и натискане на кама. Острието е изработено от стомана Böhler N690, закалена до 58 HRC, изпитаната във времето австрийска стомана, обогатена с хром, ванадий, молибден и кобалт. Използвана от Extrema Ratio за производството на своите остриета, тази стомана се характеризира с перфектния баланс между твърдост, устойчивост и еластичност, които са от съществено значение за получаване на ефективно и дълготрайно заточване. Щипката е изработена от неръждаема стомана и може да се сваля и обръща за двустранна употреба. Антикородният алуминий е избраният материал за дръжките. Особеностите на този материал са отличните качества на механична здравина и лекота, които позволяват дебелината на ножа да бъде намалена до минимум. От лявата страна на дръжката има и подпис на майстор Danilo Rossi Lajolo di Cossano, още един знак за уникалността на ножа. Точно като острието и щипката, щифтът също има "stone wash" покритие и е монтиран в стратегическа зона, което позволява бързото отваряне на ножа.

Резултатът е съществена и елегантна линия.

Джентълменски нож, едновременно надежден и издръжлив, предназначен за професионалисти и любители на стила.

 

Може да бъде закупен от лица над 18 годишна възраст.

Моля, свържете се с нас в случай, че имате въпроси.


SportCity - The Outdoor Specialist. Copyright Extrema Ratio S.R.L.© Всички права запазени.

450,00 лв.
Базова цена:450,00 лв.
Подобни продукти
Купи на изплащане
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!