ИМПЕРСКИ РИМСКИ ЛЕГИОНЕРСКИ ЩИТ

  • Марка: Supremereplicas
  • Кат. номер: 186400

Скутумът е емблематичният голям римски щит, държан от войниците в римските легиони.

Докато овални и кръгли щитове са били използвани в римската армия от различни членове на въоръжените сили и в различно време през целия период на древен Рим, извитият, правоъгълен скутум е бил основният защитен щит, използван от легионерите по време на разцвета на римската армия.

Скутумът обикновено е червен на цвят, тъй като червеното е цветът на римския бог на войната Марс. Той е бил украсен с емблематично изображение като крилат орел, за да представлява победата и силата на страховитите мълнии. "Скутум" осигурявал основна защита и бил жизненоважна причина за военните успехи на древен Рим. Извитият дизайн, комбиниран с умбо (малкото кръгло парче в центъра на щита), помага да се отклонят ударите много по-ефективно и леко извитите ръбове можели да се припокриват с щитовете на легионерите от двете страни. Това осигурявало почти пълна защита срещу вражески удари за тези на предната линия и този стил на битка във формация в близък бой, използвайки меча гладиус за атака напред, се превъръща в класически боен стил за легионерите от по-късния републикански период и за повечето от императорския период.

Тук представяме автентична реконструкция на така наречения скутум, типичният щит на римските легионери по време на Римската империя. Този щит е изработен от дърво и е ръчно изрисуван. Ръбът е защитен с месингов кант. Центърът на щита е изработен от стомана. Щитът е подсилен отзад с тънки дървени ивици. Дръжката се намира вътре в умбо.

СПЕЦИФИКАЦИЯ:

Скутум изработен от дърво и рисуван на ръка

Щит с месингова армировка

Център или умбо от метал със задна дръжка

Задна дървена армировка

Размери: 107 x 55 cm (височина x ширина)

Радиус на огъване: 23 cm

Тегло: 4.300 гр

297,00 лв.
Базова цена:297,00 лв.
Подобни продукти
Купи на изплащане
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!