Opinel N°10 Tire-Bouchon Décapsuleur

Ръчно изработен универсален, сгъваем нож, винаги полезен по време на пикник или друго хранене на открито от серията "Tradition acier inoxydable". Популярният, практичен и разпознаваем  №10 с острие от висококачествена, неръждаема стомана 12С27 MOD. за рязане на колбаси, сирене, кашкавал, всякакви храни и много други неща, със здрава ръкохватка от импрегниран бук притежаващ заключващ пръстен, дооборудван с професионален тирбушон и отварачка за капачки, за по-голяма практичност, изпълнен в класеческата линия на OPINEL.

Неръждаемата стомана използвана за остриетата на ножчетата OPINEL 12С27 МOD е оптимизиран клас, за да може да гарантира както висока устойчивост на корозия, така и високи механични характеристики. Острието предлага отлична острота и висока устойчивост на абразия (износване), което му позволява да издържа на редовен контакт с твърди материали, като дълро, метали, дори керамика, преди да се наложи повторно заточване. Неръждаемата стомана има предимството да не изисква специална поддръжка при нормални условия на употреба, за разлика от въглеродната стомана. Въпреки това, острието може да достигне своите граници, когато бъде поставено в продължителен контакт с агресивна среда (киселина, солена вода, почистващ препарат и др.).Една история на повече от столетие...

Устойчив, обикновен, практичен, най-семплият сгъваем нож, който съществува днес, е създаден в края на XIX век в малко планинско селце на френската провинция Савой. През далечната 1890 г. потомственият майстор-ножар Йозеф Опинел изработва нож със специфична форма и с подвижно острие. Джобното ножче на Йозеф Опинел скоро се превръща в толкова желана вещ, че майсторът поставя началото на серийното производство на сгъваемите ножове OPINEL Прословутите днес в цял свят ножове, носещи името OPINEL, са еталон за здравина, надеждност и „bon ton”.SportCity - The Outdoor Specialist. Copyright © Всички права запазени.

54,00 лв.
Базова цена:54,00 лв.
Подобни продукти
Купи на изплащане
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!