нож Опинел Chestnuts, garlic and pitting N°07

  • Марка: OPINEL Опинел

Нож за кулинарите, любители на природата!

Този джобен нож се използва за рязане и белене на кестени, както и за белене на чесън или бързо отстраняване на костилки от плодове чрез нарязване.
Идеален е за приготвяне на конфитюри и тарти
Малкият му размер означава, че се побира лесно в джоба ви, а късото му, заострено и извито 4 см острие е по-лесно за боравене от дълго острие.

Перфектен като полезна и практична идея за подарък.

Този нож може да бъде персонализиран.


Технически спецификации


Дължина на острието - 4 см
Неръждаема стомана - Sandvik 12C27Този нож може да бъде персонализиран.
Твърдост на острието 57-58 HRC
Ръкохватка - Кестен
Предпазен пръстен

Използваме модифицирана неръждаема стомана Sandvik 12C27. Той е антикорозивен благодарение на добавянето на хром и не изисква специална поддръжка. Неговото въглеродно съдържание от най-малко 0,40% осигурява отличен режещ ръб.

 

Ръкохватка - Кестен

Кестеновото дърво е с една от най-красивите видове дървесина, има светъл и хомогенен цвят, фина и правилна текстура и много силна устойчивост във времето.


Предпазен пръстен

Изобретен от Marcel Opinel през 1955 г., предпазният пръстен Virobloc е монтиран на всички сгъваеми ножове от N° 06. Изрязан от неръждаема стомана, Virobloc има две секции, една фиксирана и една плъзгаща се. В допълнение към заключването на острието отворено (безопасност при използване), вече е възможно да заключите острието затворено (безопасност при транспортиране).

Една история на повече от столетие...

Устойчив, обикновен, практичен, най-семплият сгъваем нож, който съществува днес, е създаден в края на XIX век в малко планинско селце на френската провинция Савой. През далечната 1890 г. потомственият майстор-ножар Йозеф Опинел изработва нож със специфична форма и с подвижно острие. Джобното ножче на Йозеф Опинел скоро се превръща в толкова желана вещ, че майсторът поставя началото на серийното производство на сгъваемите ножове OPINEL Прословутите днес в цял свят ножове, носещи името OPINEL, са еталон за здравина, надеждност и „bon ton”.

 

Sport City - The Outdoor Specialist. Copyright © Всички права запазени. Copyright OPINEL SaS © Всички права запазени.

29,00 лв.
Базова цена:29,00 лв.
Подобни продукти
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!