Opinel БИВАК Bivouac

  • Марка: OPINEL Опинел

Открийте колекцията Escapade

Тук ще откриете историята зад всеки нож на новата ограничена серия Escapade, направена в сътрудничество с „Les Aiguilles de Djé“.

Escapade е новата лимитирана колекция от Opinel създадена в сътрудничество с татуиста Jérémy Groshens. Колекцията преосмисля емблематичния нож N°08 на тема пътуване, разбирано като желание за приключение, с три графики, които превземат пейзажи и картини на природата: Azimut, Bivouac, Elevation.

ВДЪХНОВЕНИЕ ОТ ХУДОЖНИКА

Не за първи път Opinel работи и този страхотен любител на природата, илюстрациите на Jérémy Groshens са вдъхновени от малките неща на живота на открито, неговите пейзажи, фауна и флора. Наследство, което споделя чрез детайлни татуировки, направени на други ентусиасти, които пресичат пътя му. За тази нова колекция от ножове с лимитиран тираж, Opinel искаше да работи с Jérémy Groshens по темата за Escapade, като желанието бе да се отправи послание подтикващо към приключение, възхищение от красотата на природата...

 

БИВАК

  Bivouac смесва техниката на татуировка с елементи от живота на открито, сред природата. В неговият почерк разкриващ природните аспекти характерни за планинската растителност, те съжителстват в графичен стил от фини щрихи и пунктоализъм. 

Произведени са по 7600 броя от всеки модел, тези ножове имат дръжка от дървесина от габър с номерирано острие от неръждаема стомана 12C27M и се продават в подаръчна кутия, украсена с идентична на ножа графика.

 

Една история на повече от столетие...

Устойчив, обикновен, практичен, най-семплият сгъваем нож, който съществува днес, е създаден в края на XIX век в малко планинско селце на френската провинция Савой. През далечната 1890 г. потомственият майстор-ножар Йозеф Опинел изработва нож със специфична форма и с подвижно острие. Джобното ножче на Йозеф Опинел скоро се превръща в толкова желана вещ, че майсторът поставя началото на серийното производство на сгъваемите ножове OPINEL Прословутите днес в цял свят ножове, носещи името OPINEL, са еталон за здравина, надеждност и „bon ton”.

 

Sport City - The Outdoor Specialist. Copyright © Всички права запазени. Copyright OPINEL SaS © Всички права запазени.

 

90,00 лв.
Базова цена:90,00 лв.
Подобни продукти
Купи на изплащане
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!