нож Opinel АЗИМУТ Azimut

  • Марка: OPINEL Опинел

Открийте колекцията Escapade

Тук ще откриете историята зад всеки нож на новата ограничена серия Escapade, направена в сътрудничество с „Les Aiguilles de Djé“.

Escapade е новата лимитирана колекция от Opinel създадена в сътрудничество с татуиста Jérémy Groshens. Колекцията преосмисля емблематичния нож N°08 на тема пътуване, разбирано като желание за приключение, с три графики, които превземат пейзажи и картини на природата: Azimut, Bivouac, Elevation.

ВДЪХНОВЕНИЕ ОТ ХУДОЖНИКА

Не за първи път Opinel работи и този страхотен любител на природата, илюстрациите на Jérémy Groshens са вдъхновени от малките неща на живота на открито, неговите пейзажи, фауна и флора. Наследство, което споделя чрез детайлни татуировки, направени на други ентусиасти, които пресичат пътя му. За тази нова колекция от ножове с лимитиран тираж, Opinel искаше да работи с Jérémy Groshens по темата за Escapade, като желанието бе да се отправи послание подтикващо към приключение, възхищение от красотата на природата...

 

АЗИМУТ

Azimut преразглежда графичния потенциал на планинските карти. Извивките на нивото, които украсяват дръжката му и черното острие, описват релефа на Aiguilles d'Arves, разположен в Савой, в масива на Мориен, люлката на Opinel. Моделът на ножа е този на основния джобен нож N°08, с острие от неръждаема стомана с черно покритие, за да му придаде модерен вид. Откриваме също гравирани върху острието някои елементи от картографията, които позволяват да се създаде напомняне за елементите на дръжката. Ръкохватката е изработена от габър, очарователно дърво с много светла дървесина, което е позволило да бъде обвито с отпечатване на картографията върху цялата повърхност на дръжката.

Произведени са по 7600 броя от всеки модел, тези ножове имат дръжка от дървесина от габър с номерирано острие от неръждаема стомана 12C27M и се продават в подаръчна кутия.

Една история на повече от столетие...

Устойчив, обикновен, практичен, най-семплият сгъваем нож, който съществува днес, е създаден в края на XIX век в малко планинско селце на френската провинция Савой. През далечната 1890 г. потомственият майстор-ножар Йозеф Опинел изработва нож със специфична форма и с подвижно острие. Джобното ножче на Йозеф Опинел скоро се превръща в толкова желана вещ, че майсторът поставя началото на серийното производство на сгъваемите ножове OPINEL Прословутите днес в цял свят ножове, носещи името OPINEL, са еталон за здравина, надеждност и „bon ton”.

 

Sport City - The Outdoor Specialist. Copyright © Всички права запазени. Copyright OPINEL SaS © Всички права запазени.

 

 

90,00 лв.
Базова цена:90,00 лв.
Подобни продукти
Купи на изплащане
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!