Гладиаторски стоманен щит буклер

  • Марка: Supremereplicas
  • Кат. номер: 1805203

Буклери са малки щитове, които са били използвани в цяла Европа от времето на Римската империя до късния средновековен и ренесансов период  / 12 - 17 век/. Обикновено не е много по-широк от лакътя, който го държи, щитът е бил използван предимно за париране на атака дш противника, а не за покриване на тялото на притежателя. Може да се използва и за заключване на оръжията на противника и дори за предпазване на ръката на меча от поглед, за да се скрие позицията му. Това затруднява противника да предвиди атаки и ходове и дава предимство в бързата битка с мечове. Тъй като размерът на оръжията започва да намалява и играта с мечове става все по-популярна (в резултат на развитието на огнестрелните оръжия), щитът се превръща в идеалния избор за защита.

Стоманеният буклер е изработен от стомана с дебелина 1,3 мм с дървена дръжка. Ръкохватката може да се окачи на ножницата на меча или колана, когато са необходими две ръце за борба или употреба копие, тояга. Използването му е толкова широко, че упражнението с меч и щит се превърща в един от най-разпространените спортове от времето на Ренесанса.

Този ръчно изкован стоманен щит е с меко повдигната издатина в центъра за отклоняване на ударите. Лицевата повърхност е декорирана в киселинна вана, а здравата стоманена дръжка е покрита с дърво, което ви осигурява сигурно захващане.

     диаметър - 39 cm

     тежина - 1.7 kg

 

Голяма част при изработката се извършва ръчно и може да има несъществени разлики от показания образец.

 

Sport City - The Outdoor Specialist. Copyright © Всички права запазени.

144,00 лв. 190,00 лв.
Базова цена:144,00 лв.
Подобни продукти
Купи на изплащане
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!