Opinel колекция в дървена кутия CARBON

  • Марка: OPINEL Опинел
  • Кат. номер: 183104

Колекция включваща 10 бр. традиционни сгъваеми ножчета с остриета от стомана  XC95 M, с номера от N2 до N12 от класическата серия на OPINEL, изработени с ръкохватки от буково дърво и подредени в масивна дървена кутия със стъклен капак.

Въглеродната стомана, използвана от Opinel, е нелегирана стомана с високо съдържание на въглерод, което й позволява да получи, след операцията по топлинна обработка, отлична твърдост, която гарантира перфектно задържане на острота на режещите ръбовете, както и голяма устойчивост на износване и огъване, лесно повторно заточване. Въпреки това, тъй като въглеродната стомана има ниска устойчивост на корозия от влага, тя изисква предпазни мерки при употреба: не оставяйте ножа си във влажна среда, особено в съдомиялна машина, избърсвайте острието с мазна кърпа след употреба и го смазвайте често.

 

Една история на повече от столетие...

Устойчив, обикновен, практичен, най-семплият сгъваем нож, който съществува днес, е създаден в края на XIX век в малко планинско селце на френската провинция Савой. През далечната 1890 г. потомственият майстор-ножар Йозеф Опинел изработва нож със специфична форма и с подвижно острие. Джобното ножче на Йозеф Опинел скоро се превръща в толкова желана вещ, че майсторът поставя началото на серийното производство на сгъваемите ножове OPINEL Прословутите днес в цял свят ножове, носещи името OPINEL, са еталон за здравина, надеждност и „bon ton”.

 

Sport City - The Outdoor Specialist. Copyright © Всички права запазени. Copyright OPINEL SaS © Всички права запазени.

 

 

Подобни продукти