ножове Opinel колекция дървена кутия

  • Марка: OPINEL Опинел
  • Кат. номер: 001311

Колекция включваща 10 бр. традиционни сгъваеми, ножчета с остриета от неръждаема стомана 12С27 MOD с твърдост 55-57 HRC. и номера от N2 до N12, от класическата серия на OPINEL, изработени с ръкохватки от буково дърво и подредени в масивна дървена кутия.

Неръждаемата стомана използвана за остриетата на ножчетата OPINEL 12С27 МOD е оптимизиран клас, за да може да гарантира както висока устойчивост на корозия, така и високи механични характеристики. Острието предлага отлична острота и висока устойчивост на абразия (износване), което му позволява да издържа на редовен контакт с твърди материали, като дълро, метали, дори керамика, преди да се наложи повторно заточване. Неръждаемата стомана има предимството да не изисква специална поддръжка при нормални условия на употреба, за разлика от въглеродната стомана. Въпреки това, острието може да достигне своите граници, когато бъде поставено в продължителен контакт с агресивна среда (киселина, солена вода, почистващ препарат и др.).

Една история на повече от столетие... 

Устойчив, обикновен, практичен, най-семплият сгъваем нож, който съществува днес, е създаден в края на XIX век в малко планинско селце на френската провинция Савой. През далечната 1890 г. потомственият майстор-ножар Йозеф Опинел изработва нож със специфична форма и с подвижно острие. Джобното ножче на Йозеф Опинел скоро се превръща в толкова желана вещ, че майсторът поставя началото на серийното производство на сгъваемите ножове OPINEL Прословутите днес в цял свят ножове, носещи името OPINEL, са еталон за здравина, надеждност и „bon ton”.

 

Sport City - The Outdoor Specialist. Copyright © Всички права запазени. Copyright OPINEL SaS © Всички права запазени.

 

 

Подобни продукти