нож Opinel Outdoor junnior

  • Марка: OPINEL Опинел
  • Кат. номер: 002152

The best companion!

N°07 Outdoor Junior е идеалният спътник за млади авантюристи и спортисти. Перфектен за скаути, пещерняци,  лагеруване, туризъм, катерене, ветроходство и други дейности.
Дръжката издържа на удари, влага и високи температури. Оборудван е със свирка. Острието от неръждаема стомана е солидно и остро. Ръкохватка от полиамид, подсилен с фибростъкло, издържа на удари, влажност и екстремни температури (-40°C до +80°C).
Предпазният пръстен блокира острието в отворено и затворено положение. Изобретен от Марсел Опинел през 1955 г., предпазният пръстен Virobloc е монтиран на всички сгъваеми ножове от № 06. Изрязан от неръждаема стомана, Virobloc има две секции, една фиксирана и една плъзгаща се. В допълнение към заключването на ножа отворен (безопасност при употреба), вече е възможно да се заключи острието затворено (безопасност при транспортиране).
Свирка за оцеляване - Pealess - функционира при всякакви метеорологични условия със сила 110 децибела.
Използваме Sandvik 12C27 модифицирана неръждаема стомана. Тя е антикорозионна благодарение на добавянето на хром и не изисква специална поддръжка. Острието с въглеродно съдържание от най-малко 0,40% дава отличен режещ ръб. Твърдост на острието 57-58 HRC.
  Върхът на острието е със заоблен край за допълнителна безопасност, идеален също за пикник, за намазване на масло и приготвяне на сандвичи.
 

Една история на повече от столетие...

Устойчив, обикновен, практичен, най-семплият сгъваем нож, който съществува днес, е създаден в края на XIX век в малко планинско селце на френската провинция Савой. През далечната 1890 г. потомственият майстор-ножар Йозеф Опинел изработва нож със специфична форма и с подвижно острие. Джобното ножче на Йозеф Опинел скоро се превръща в толкова желана вещ, че майсторът поставя началото на серийното производство на сгъваемите ножове OPINEL Прословутите днес в цял свят ножове, носещи името OPINEL, са еталон за здравина, надеждност и „bon ton”.

 

Sport City - The Outdoor Specialist. Copyright © Всички права запазени. Copyright OPINEL SaS © Всички права запазени.

 

32,40 лв.
Базова цена:32,40 лв.
Подобни продукти
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!