Късото и твърдо острие с дължина 13 см и 2.5 mm дебелина, устойчиво на усукване, е ефективно при отделяне на месото от костите, премахване на мускули и мазнини. Дръжката е конструирана така, че да предпазва ръката от режещия ръб на острието по начин гарантиращ безопасна работа.
Конструкцията на ножа с цяло острие (Full tang) обхванато плътно от ръкохватката, допринася за равномерно разпределение на тежестта, силата и баланса по време на работа.
Традиционно използваната неръждаема стомана 12C27 МOD Sandvik се характеризира с продължителното запазване на остротата при рязане и лесната поддръжка.
Дръжката е отлята от "polyoxymеthylеne" и фибростъкло, което осигурява отлична устойчивост на износване, удар, и вода. С извитата форма на своя триъгълен профил осигурява сигурен и удобен захват.
Този нож е бил избран от "l'Ecole de Cuisine Alain Ducasse" да оборудва своите работилници.
Една история на повече от столетие...
Устойчив, обикновен, практичен, най-семплият сгъваем нож, който съществува днес, е създаден в края на XIX век в малко планинско селце на френската провинция Савой. През далечната 1890 г. потомственият майстор-ножар Йозеф Опинел изработва нож със специфична форма и с подвижно острие. Джобното ножче на Йозеф Опинел скоро се превръща в толкова желана вещ, че майсторът поставя началото на серийното производство на сгъваемите ножове OPINEL Прословутите днес в цял свят ножове, носещи името OPINEL, са еталон за здравина, надеждност и „bon ton”.
SportCity - The Outdoor Specialist. Copyright © Всички права запазени.