Extrema ratio SETHLANS

  • Марка: EXTREMA RATIO Екстрема ратио

“EXTREMA RATIO SETHLANS” е работен нож с фиксирано острие, роден да се справя с широк спектър от ситуации, подходящ за оцеляване, бушкрафт, подготовка, но също и като резервен нож.

SETHLANS се предлага в две различни версии с два различни вида стомана.
"stone washed" версия се произвежда от стомана böhler N690 при термична обработка и закаляване с твърдост 58 HRC, избрана за надеждността, която демонстрира през последните 20 години и поради своята устойчивост на окисляване и издръжливост на режещият ръб.

Черната версия е произведена от D2 стомана, термично и криогенно обработена и закаляване с твърдост 60 HRC, което представлява висока способност за заточване дори с импровизирани инструменти. За да се придадат по-големи качества на твърдост и устойчивост, острието е покрито с новия тефлонов продукт "EXP DARK", предложен от Extrema Ratio.

Ножът се предлага с дръжки /чирени/ от G10, които се отличават с ергономичния дизайн, характерен за дръжките на Extrema Ratio. Те могат да бъдат премахнати чрез освобождаване на скелетната структура на ножа, което позволява максимална лекота с минимална дебелина. За любителите на екстремното персонализиране, конструкцията с пълен танг позволява дръжката да бъде покрита с шнур от паракорд.

Ножницата е съставена от част в много лек и минималистичен Kydex. Може да се разглобява и може да се адаптира както за левичари, така и за десничари. Добавянето на опционална скоба за колан позволява ножа да бъде позициониран както вертикално, така и хоризонтално и прави ножницата много по-гъвкава от текстилната версия. Снабден е и с мини торбичка с M.O.L.L.E. система, съдържаща двустранен камък за заточване и магнезиева запалка за палене на огън.

Сетлан - Sethlans - В етруската митология Сетлан е богът на огъня, ковачеството, металообработването и майсторството като цяло.

795,00 лв.
Базова цена:795,00 лв.
Подобни продукти
Купи на изплащане
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!