S.2 G.O.I.

  • Марка: EXTREMA RATIO Екстрема ратио
  • Кат. номер: S.E.R.E.2 G.O.I.

S.E.R.E. 2 G.O.I. бе приет от специалните сили на италианския флот като развитие и последваща версия на S.E.R.E. 1, създаден от проучвателна група, съставена от оперативни работници на специални сили, бойни изкуства и експерти по техники за оцеляване. Този вариант е преработен в съответствие с исканията на италианските морски тюлени.

Акронимът означава „Оцеляване, избягване, съпротива и бягство“, четирите изначални концепции на курсовете за обучение за подложени на висок риск от залавяне на военнослужещи.

S.E.R.E. 2 G.O.I. е проектиран както пробождане, така и за рязане. Уникалният захват, за разлика от класическите остриета от този тип, е проектиран да се използва с острието, което се издава между показалеца и средния пръст, образувайки една права линия от върха на острието до китката, каго също така позволява и обратен захват. Ръкохватката има същата ергономичност като приклада на огнестрелно оръжие, този захват позволява инстинктивно и незабавно използване. Върхът е оформен така, че да се постигне максимално проникване, докато делтовидният му профил му придава якост. Едната страна на острието е частично назъбена и полезна за рязане на въжета - докато срещуположният режещ ръб се отличава със стандартен дизайн, като зад него има "belt cuter" със сменяеми остриета. Централният отвор на острието има двойна функция, да прави острието по-леко и да затяга или отваря шегели и карабинери, това припомня произхода му на създаден за военноморските сили. Особеността на ножа е, че е специално проектиран да се използва дори и без дръжката, двета отвора в частта, предназначена за дръжка улесняват сглобяването.

Канията от Kydex има основна функция за закрепване, като може да се използва и самостоятелно при нужда от изключително бърза употреба на ножа, като заключващата система /ключалка/ може да бъде отстранена, ако е необходимо. Ножът идва с двоен калъф, който се фиксира както от дясната, така и от лявата страна. Като аксесоар се предлага вложка с плоска отвертка.

Доставя се с щипка за закрепване на колана и паракорд за фиксиране върху M.O.L.L.E. система.

"Да използваме пистолет, нож или друго оръжие за нас е едно и също нещо: то е само продължение на ръката ни."
Цитат от командира на G.O.I.

 

ECHNICAL SHEET

Техническа характеристика

-WEIGHT/Тегло: g 306
-BLADE LENGHT/Дължина на острието: mm 148
-TOTAL LENGHT/Обща дължина: mm 217
-MAIN BLADE THICKNESS/Дебелина: mm 6.3
-BLADE MATERIAL/Стомана: N 690 BÖHLER STEEL
-HARDNES/Твърдост: 58 HRC
-HANDLE MATERIAL/Ръкохватка: FORPRENE
-SERRATION ON THE BLADE: mm 50
-MAIN GRINDING/Заточване: FLAT
-BLADE FINISHING/Покритие на острието: MIL-C-13924 BURNISHING
-MODEL: S.E.R.E. 2 G.O.I.

PRICE - 385 euro

ЦЕНА - 765 лв.

798,00 лв.
Базова цена:798,00 лв.
Подобни продукти
Купи на изплащане
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!