EDITION FRANCE 2017

  • Марка: OPINEL Опинел

Най-новата лимитирана серия на Opinel - France Edition на емблематичния за фирмата нож №8 с острие от неръждаема стомана.
За създаване дизайна на серията France Edition върху ножчето икона, Оpinel отправят покана към трима художници от три различни държави. Всеки от тях представя своята визия за Франция, пресъздавайки френското клише, комбинирано с хумор и емоции. Това са Giorgini от Виченца Италия, Jeremyville от Ню Йорк САЩ и Rylsee от Берлин ГФР.
Острието
85 мм. неръждаема легирана стомана. Тя се получава чрез добавяне на хром, който позволява значително увеличаване на неговата устойчивост на корозия. Неръждаемата стомана не изисква специална поддръжка.
Ръкохватка
Очарованието ѝ идва от френските ферми. Изработена от бяло дърво с малко вдлъбнатини, идеално за нанасяне на цветове без да ги денатурира. Дръжката е лакирана, за да бъде по-добре защитена от влага и външни въздействия.
Декорацията на тази дръжка се извършва чрез 3D процес на сублимация. Тази техника на печат позволява да се покрие цялата повърхност на дръжката, като перфектно съвпадат контурите, като по този начин ножът придобива уникален характер.


лимитирана серия 


Една история на повече от столетие...

Устойчив, обикновен, практичен, най-семплият сгъваем нож, който съществува днес, е създаден в края на XIX век в малко планинско селце на френската провинция Савой. През далечната 1890 г. потомственият майстор-ножар Йозеф Опинел изработва нож със специфична форма и с подвижно острие. Джобното ножче на Йозеф Опинел скоро се превръща в толкова желана вещ, че майсторът поставя началото на серийното производство на сгъваемите ножове OPINEL Прословутите днес в цял свят ножове, носещи името OPINEL, са еталон за здравина, надеждност и „bon ton”.SportCity - The Outdoor Specialist. Copyright © Всички права запазени.

169,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 169,00 лв.
Моля, изберете: