нож Opinel EXPLORE

  • Марка: OPINEL Опинел
  • Кат. номер: 001899 / 001974

Мултифункционален нож за туристи, ловци, къмпингари, приключенци и сървайвъри.

Предназначен да задоволи потребностите на всички любители на природата и екстремните преживявания на открито.

Острие

Дължина - 100 mm.

Дебелина - 3 mm.

Широчина - 25 mm.

За изработването е използвана неръждаема стомана - Sandvik 12C27 mod. Тя е с високи анти-корозионни свойства благодарение на добавянето на хром и не изисква специална поддръжка. Има въглеродно съдържание от най-малко 0.40% даващо отлични качества на режещия ръб.

Ръкохватка - 126 mm. ,без заключвящият пръстен, изработена от полиамид усилен със стъклени влакна, което осигурява висока устойчивост на удари, вода и температурни крайности (от -40 ° C до + 80 ° C). Свирката интегрирана в петата, без топче, работи във всички метеорологични условия с мощност от 110 db и има обхват от около 300 метра на открито пространство. Друго полезно сечиво, прибрано находчиво в ръкохватката е магнезиева запалка, която се заключва заедно с халката и куката за дране.

Заключващ пръстен

Изобретен от Marcel Opinel през 1955 г., с обезопасителният пръстен Virobloc са снабдени всички сгъваеми ножове от N° 06 до № 13 вкл. Изработен от неръждаема стомана, Virobloc има две секции благодарение на които заключването на острието е възможно и в отворено (безопасност при употреба), и при затворено положение (безопасност при пренасяне).

Обща дължина - 160 mm. - затворен

Обща дължина - 260 mm. - отворенЕдна история на повече от столетие...

Устойчив, обикновен, практичен, най-семплият сгъваем нож, който съществува днес, е създаден в края на XIX век в малко планинско селце на френската провинция Савой. През далечната 1890 г. потомственият майстор-ножар Йозеф Опинел изработва нож със специфична форма и с подвижно острие. Джобното ножче на Йозеф Опинел скоро се превръща в толкова желана вещ, че майсторът поставя началото на серийното производство на сгъваемите ножове OPINEL Прословутите днес в цял свят ножове, носещи името OPINEL, са еталон за здравина, надеждност и „bon ton”.

 

Sport City - The Outdoor Specialist. Copyright © Всички права запазени. Copyright OPINEL SaS © Всички права запазени.

 

99,00 лв.
Базова цена:99,00 лв.
Подобни продукти
Купи на изплащане
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!