Opinel Tradition INOX

  • Марка: OPINEL Опинел
  • Кат. номер: 123100

Класически, френски, сгъваем нож с острие от неръждаема стомана 12C27 Mod с не по-малко от 13% съдържание на хром. Изработва се ръчно в съответствие с традициите и заветите на основоположника, Йозеф Опинел. Ръкохватка от буково дърво, предлага се без опаковка.

Модел Острие
2 Tradition  Inox 35 mm -    14 лв.
3 Tradition  Inox 40 mm -    12 лв.  
4 Tradition  Inox 50 mm -    14 лв.
5 Tradition  Inox 60 mm -    16 лв.
6 Tradition  Inox 70 mm -    18 лв.
7 Tradition  Inox 80 mm -    20 лв.
8 Tradition  Inox 85 mm -    22 лв.
9 Tradition  Inox 90 mm -    26 лв.
10 Tradition  Inox 100 mm -  28 лв.
12 Tradition  Inox 120 mm -  30 лв.

Неръждаемата стомана използвана за остриетата на ножчетата OPINEL 12С27 МOD е оптимизиран клас, за да може да гарантира както висока устойчивост на корозия, така и високи механични характеристики. Острието предлага отлична острота и висока устойчивост на абразия (износване), което му позволява да издържа на редовен контакт с твърди материали, като дълро, метали, дори керамика, преди да се наложи повторно заточване. Неръждаемата стомана има предимството да не изисква специална поддръжка при нормални условия на употреба, за разлика от въглеродната стомана. Въпреки това, острието може да достигне своите граници, когато бъде поставено в продължителен контакт с агресивна среда (киселина, солена вода, почистващ препарат и др.).

Една история на повече от столетие...

Устойчив, обикновен, практичен, най-семплият сгъваем нож, който съществува днес, е създаден в края на XIX век в малко планинско селце на френската провинция Савой. През далечната 1890 г. потомственият майстор-ножар Йозеф Опинел изработва нож със специфична форма и с подвижно острие. Джобното ножче на Йозеф Опинел скоро се превръща в толкова желана вещ, че майсторът поставя началото на серийното производство на сгъваемите ножове OPINEL Прословутите днес в цял свят ножове, носещи името OPINEL, са еталон за здравина, надеждност и „bon ton”.

 

Sport City - The Outdoor Specialist. Copyright © Всички права запазени. Copyright OPINEL SaS © Всички права запазени.

 

 

12,00 лв.
Базова цена:12,00 лв.
Подобни продукти
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!