Extrema ratio Fulcrum black

  • Марка: EXTREMA RATIO Екстрема ратио

Тове е вероятно крайъгълния камък при универсалните ножове. Широко използван в Афганистан като стандартно оборудване от членове на италианската мисия "NIBBIO", този нож е част от експериментален проект на алпийските части /Alpine Troops Command/ за подновяване на тяхното оборудването.
По време на подготовката на тази важна мисия, Alpine Troops Command са работили експериментално по проект за обновяване на специализираната обща и индивидуална екипировка с екип от фирми профилирани за производство на нестандартно военно оборудване. Extrema Ratio е избрана и обвързана с контакт за разработването на универсален инструмент за пехотата, нож, който може да се използва при всякакви метеорологични условия на всички географски ширини и в каквато и да е ситуация да разреши проблем, който не може да бъде решен чрез съществуващото специализирано, стандартно оборудване.
Успехът е такъв, че този мултифункционален инструмент доведе до развитието си и като байонет, който има същите характеристики, но може да се монтира на цевта са стандарното стрелково оръжие.
Това е един изключително здрав многоцилеви, универсален нож. Острието може да издържи тежест до 150 килограма при максимално натоварване без да получи каквото и да е структорно нарушаване на целостта. Върхът със своята здрава и агресивна формата на TANTO острие позволява да се работи продължително с него, без да се нарушат режещите му качества. Това гарантира, заедно с изострянето на ръба на гърба (острието при цивилната версия не е заточено на гърба) да съхрани необходимите качества за лесно проникване при борба срещу цели защитени с тежки бронежилетки или меки балистични защити. Благодарение на прецизно направения баланс, използваните висококачествени материали, съвременни технологии и перфектната изработка Fulcrum се превръща в един изключително подходящ за използване в тежките условия на работа на терен и бойното поле.

 

 

Available versions:

FULCRUM E.I. - .

FULCRUM BLACK - 

FULCRUM DESERT WARFARE - 

 

 

Техническа характиристика

тегло - 321 gr.
обща дължина - 310 mm.
дължина на острието - 180 mm.
дебелина на острието - 6.3 mm.
изработен от стомана - N690
твърдост - 58 HRC
ръкохватка - Forprene Glass Fiber addet
серетация на острието - да
модел: FULCRUM

 

ДОСТАВЯ СЕ САМО СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОРЪЧКА


SportCity - The Outdoor Specialist. Copyright © Всички права запазени.

 

610,00 лв.
Базова цена:610,00 лв.
Подобни продукти
Купи на изплащане
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!