КАК ДА ЗАТОЧИМ ЛОВЕН НОЖ

КАК ДА ЗАТОЧИМ ЛОВЕН НОЖ

14 август 2023

Всеки ловец се надява на успешен сезон.

Успешният лов включва много подготовка, но ако прекарате известно време с ловец, той ще ви каже, че истинската работа започва, когато животното е на земята. Надяваяйки се на успешен лов може да се наложи да дерете, нарежете и разфасовате животното на масата или както обикновенно се случва, на място в гората или полето. Важен инструмент за улесняване на теренната работа в този момент ще е острият нож. Аз нося два ножа със себе си, когато съм на лов. Сгъваем нож, в джоба ми за общи задачи като рязане на въже, паракорд, храна, отваряне на консерви и т.н. Нося и нож с фиксирано острие, за да обработвам животното си в очакване на слуката. Преди лов се уверявам, че и двата ми ножа са остри. Заточвам и двете остриета под един и същ ъгъл, така че знам точно как ще ги дозаостря на полето. Също така се уверявам, че съм взел точилото с подходящият ъгъл със себе си. Не искам да правя промяна на ъгъла към по-остър ъгъл в полето. Това е ненужна работа и разочарование, което ще отнеме повече време. Обикновено заточвам до 20° на всяка страна у дома и след това нося Work Sharp Guided Field Sharpener за заточване и заглаждане на 20 и 25 градуса, така че да поддържам остър режещ ръб. Докато обработвате трофея, обръщайте внимавание как реже острието на ножа ви. Когато забележите, че се нуждаете от по-голям натиск върху ножа, за да направите рязрез или разрезите ви започват да изглеждат неправилни или назъбени, време е да дозаточите /гипнете/ режещият ръб. Това е важно, защото острият нож изисква по-малко сила, за да направи сряз, което води до по-прецизно рязане, по-малко загуба на месо и по-малък шанс за нараняване. Бързото заточване с керамика или просто с кожената каишка ви връща към текущата работа и е много по-бързо, отколкото да се налага да правите пълно повторно заточване. Подоържайте острието чисто и остро, правете чисти срезове и пазете от наранявания.

Наслука и през този сезон!


Има много различни вилове танто ножове, но всички те споделят едно общо нещо - имат ъглов преход от предната към задната част на острието, като обикновено елиминират корема в полза на два прави заточващи ръба.

прочети още

От 01.03.2024 г. до 31.03.2024 г. всеки заявил, че поръчката е във връзка с обявеният месец на руските ножове, ще получи допълнителна отстъпка от обявената цена, без значение дали е намалена или не.

прочети още

С голямо удоволствие искам да съобщя, че получхме дългоочакваната доставка на ножове от братска Русия. Пристигнаха ножовете от АиР Златоуст и знаменитите Кизляр. Количеството не е голямо, цените са повече от приемливи.

прочети още

Магазинът е с ново зареждане на точила Work Sharp. Голямо разнообразие на модели с ниски цени. Възползвайте се от допълнителното 10% намаление на всички аксесоари.

прочети още

Уважаеми клиенти, от 02.03.2022 до 06. 03.2022. включително, магазинът няма да работи. Моля да ни извините за причинените неудобства.

прочети още

Уважаеми клиенти, С грижа за вашето здраве и за това на нашия екип и в изпълнение на разпорежданията на властите, считано от 20.03.2020 г. физическият магазин няма да работи с клиенти. Можете да правите вашите поръчки в онлайн магазина и на посочения телефон. Не се колебайте да се свържете с нас за въпроси и консултация. Останете здрави! С приятелски поздрав, blade.bg

прочети още

Най - новото ножче на OPINEL, създадено за ловци и планинари, представено точно навреме за предстоящото откриване на ловния сезон.

прочети още

Последно поколение на най-доброто електрическо точило изобретено някога, с негова помощ Вашите ножовете и инструменти ще бъдат винаги остри, по остри дори от момента на закупуване !

прочети още

Днес е последният ден на легендарното състезание Tour de France с последния етап от 113 км. - Chantilly / Paris Champs-Élysées и финал в Париж

прочети още