Как да заточим нож с танто острие?

Как да заточим нож с танто острие?

19 февруари 2024

Най-голямото предизвикателство при заточването на танто острие е поддържането на преходната точка между ръбовете (нещото, което определя стила на острието). Ако не сте внимателни, може много лесно, бавно да подкопаете (заоблите) прехода с течение на времето (и съществено да промените формата на острието на ножа.


Гледайте последния епизод на Work Sharp Workshop, за да станете майстор в заточването на един от най-предизвикателните видове ръбове    -   https://www.youtube.com/watch?v=fUErPY5qXog


ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ ЮЛИ НАМАЛЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ 20 % НА ВСИЧКИ СГЪВАЕМИ НОЖОВЕ WE KNIFE - CIVIVI - SENCUT

прочети още

От 01.03.2024 г. до 31.03.2024 г. всеки заявил, че поръчката е във връзка с обявеният месец на руските ножове, ще получи допълнителна отстъпка от обявената цена, без значение дали е намалена или не.

прочети още

За лов трябва да се подготвим добре и може да се надяваме, че всичко ще върви по план, за да вземем трфеят си у дома с нас.

прочети още

С голямо удоволствие искам да съобщя, че получхме дългоочакваната доставка на ножове от братска Русия. Пристигнаха ножовете от АиР Златоуст и знаменитите Кизляр. Количеството не е голямо, цените са повече от приемливи.

прочети още

Магазинът е с ново зареждане на точила Work Sharp. Голямо разнообразие на модели с ниски цени. Възползвайте се от допълнителното 10% намаление на всички аксесоари.

прочети още

Уважаеми клиенти, от 02.03.2022 до 06. 03.2022. включително, магазинът няма да работи. Моля да ни извините за причинените неудобства.

прочети още

Уважаеми клиенти, С грижа за вашето здраве и за това на нашия екип и в изпълнение на разпорежданията на властите, считано от 20.03.2020 г. физическият магазин няма да работи с клиенти. Можете да правите вашите поръчки в онлайн магазина и на посочения телефон. Не се колебайте да се свържете с нас за въпроси и консултация. Останете здрави! С приятелски поздрав, blade.bg

прочети още

Най - новото ножче на OPINEL, създадено за ловци и планинари, представено точно навреме за предстоящото откриване на ловния сезон.

прочети още

Последно поколение на най-доброто електрическо точило изобретено някога, с негова помощ Вашите ножовете и инструменти ще бъдат винаги остри, по остри дори от момента на закупуване !

прочети още

Днес е последният ден на легендарното състезание Tour de France с последния етап от 113 км. - Chantilly / Paris Champs-Élysées и финал в Париж

прочети още