Opinel EXPLORE

Opinel EXPLORE

20 февруари 2020

Мултифункционален нож за туристи, ловци, къмпингари и сървайвъри.

Предназначен да задоволи потребностите на всички любители на природата и екстремните преживявания на открито.

Острие

Дължина - 100 mm.

Дебелина - 3 mm.

Широчина - 25 mm.

За изработването е използвана неръждаема стомана - Sandvik 12C27 mod. Тя е с високи анти-корозионн свойства благодарение на добавянето на хром и не изисква специална поддръжка. Има въглеродно съдържание от най-малко 0.40% даващо отлични качества на режещия ръб.

Ръкохватка - 126 mm. ,без заключвящия пръстен,

изработена от полиамид усилен със стъклени влакна, което осигурява висока устойчивост на удари, вода и температурни крайности (от -40 ° C до + 80 ° C). Свирката интегрирана в петата, без топче, работи във всички метеорологични условия, с мощност от 110 db и има обхват от около 300 метра на открито пространство. Друго полезно сечиво, прибрано находчиво в ръкохватката е магнезиева запалка, която се заключва заедно с халката и куката за дране.

Заключващ пръстен

Изобретен от Marcel Opinel през 1955 г., с обезопасителният пръстен Virobloc са снабдени всички сгъваеми ножове от N ° 06. Изработен от неръждаема стомана, Virobloc има две секции благодарение на които заключването на острието е възможно и в отворено (безопасност при употреба), и при затворено положение (безопасност при пренасяне).

Обща дължина - 160 mm. - затворен

Обща дължина - 260 mm. - отворен

ЦЕНА - 69 лв.

Една история на повече от столетие...

Устойчив, обикновен, практичен, най-семплият сгъваем нож, който съществува днес, е създаден в края на XIX век в малко планинско селце на френската провинция Савой. През далечната 1890 г. потомственият майстор-ножар Йозеф Опинел изработва нож със специфична форма и с подвижно острие. Джобното ножче на Йозеф Опинел скоро се превръща в толкова желана вещ, че майсторът поставя началото на серийното производство на сгъваемите ножове OPINEL Прословутите днес в цял свят ножове, носещи името OPINEL, са еталон за здравина, надеждност и „bon ton”.SportCity - The Outdoor Specialist. Copyright © Всички права запазени.


Има много различни вилове танто ножове, но всички те споделят едно общо нещо - имат ъглов преход от предната към задната част на острието, като обикновено елиминират корема в полза на два прави заточващи ръба.

прочети още

От 01.03.2024 г. до 31.03.2024 г. всеки заявил, че поръчката е във връзка с обявеният месец на руските ножове, ще получи допълнителна отстъпка от обявената цена, без значение дали е намалена или не.

прочети още

За лов трябва да се подготвим добре и може да се надяваме, че всичко ще върви по план, за да вземем трфеят си у дома с нас.

прочети още

С голямо удоволствие искам да съобщя, че получхме дългоочакваната доставка на ножове от братска Русия. Пристигнаха ножовете от АиР Златоуст и знаменитите Кизляр. Количеството не е голямо, цените са повече от приемливи.

прочети още

Магазинът е с ново зареждане на точила Work Sharp. Голямо разнообразие на модели с ниски цени. Възползвайте се от допълнителното 10% намаление на всички аксесоари.

прочети още

Уважаеми клиенти, от 02.03.2022 до 06. 03.2022. включително, магазинът няма да работи. Моля да ни извините за причинените неудобства.

прочети още

Уважаеми клиенти, С грижа за вашето здраве и за това на нашия екип и в изпълнение на разпорежданията на властите, считано от 20.03.2020 г. физическият магазин няма да работи с клиенти. Можете да правите вашите поръчки в онлайн магазина и на посочения телефон. Не се колебайте да се свържете с нас за въпроси и консултация. Останете здрави! С приятелски поздрав, blade.bg

прочети още

Последно поколение на най-доброто електрическо точило изобретено някога, с негова помощ Вашите ножовете и инструменти ще бъдат винаги остри, по остри дори от момента на закупуване !

прочети още

Днес е последният ден на легендарното състезание Tour de France с последния етап от 113 км. - Chantilly / Paris Champs-Élysées и финал в Париж

прочети още