Opinel EXPLORE

20 февруари 2020
Opinel EXPLORE

Мултифункционален нож за туристи, ловци, къмпингари и сървайвъри.

Предназначен да задоволи потребностите на всички любители на природата и екстремните преживявания на открито.

Острие

Дължина - 100 mm.

Дебелина - 3 mm.

Широчина - 25 mm.

За изработването е използвана неръждаема стомана - Sandvik 12C27 mod. Тя е с високи анти-корозионн свойства благодарение на добавянето на хром и не изисква специална поддръжка. Има въглеродно съдържание от най-малко 0.40% даващо отлични качества на режещия ръб.

Ръкохватка - 126 mm. ,без заключвящия пръстен,

изработена от полиамид усилен със стъклени влакна, което осигурява висока устойчивост на удари, вода и температурни крайности (от -40 ° C до + 80 ° C). Свирката интегрирана в петата, без топче, работи във всички метеорологични условия, с мощност от 110 db и има обхват от около 300 метра на открито пространство. Друго полезно сечиво, прибрано находчиво в ръкохватката е магнезиева запалка, която се заключва заедно с халката и куката за дране.

Заключващ пръстен

Изобретен от Marcel Opinel през 1955 г., с обезопасителният пръстен Virobloc са снабдени всички сгъваеми ножове от N ° 06. Изработен от неръждаема стомана, Virobloc има две секции благодарение на които заключването на острието е възможно и в отворено (безопасност при употреба), и при затворено положение (безопасност при пренасяне).

Обща дължина - 160 mm. - затворен

Обща дължина - 260 mm. - отворен

ЦЕНА - 69 лв.

Една история на повече от столетие...

Устойчив, обикновен, практичен, най-семплият сгъваем нож, който съществува днес, е създаден в края на XIX век в малко планинско селце на френската провинция Савой. През далечната 1890 г. потомственият майстор-ножар Йозеф Опинел изработва нож със специфична форма и с подвижно острие. Джобното ножче на Йозеф Опинел скоро се превръща в толкова желана вещ, че майсторът поставя началото на серийното производство на сгъваемите ножове OPINEL Прословутите днес в цял свят ножове, носещи името OPINEL, са еталон за здравина, надеждност и „bon ton”.SportCity - The Outdoor Specialist. Copyright © Всички права запазени.

Април - месец на РУСКИТЕ НОЖОВЕ

С голямо удоволствие искам да съобщя, че получхме дългоочакваната доставка на ножове от братска Русия. Пристигнаха ножовете от АиР Златоуст и знаменитите Кизляр. Количеството не е голямо, цените са повече от приемливи.

прочети още
Work Sharp

Магазинът е с ново зареждане на точила Work Sharp. Голямо разнообразие на модели с ниски цени. Възползвайте се от допълнителното 10% намаление на всички аксесоари.

прочети още
Извънредно

Уважаеми клиенти, от 02.03.2022 до 06. 03.2022. включително, магазинът няма да работи. Моля да ни извините за причинените неудобства.

прочети още
Карантина COVID19

Уважаеми клиенти, С грижа за вашето здраве и за това на нашия екип и в изпълнение на разпорежданията на властите, считано от 20.03.2020 г. физическият магазин няма да работи с клиенти. Можете да правите вашите поръчки в онлайн магазина и на посочения телефон. Не се колебайте да се свържете с нас за въпроси и консултация. Останете здрави! С приятелски поздрав, blade.bg

прочети още
COMBO SHARPENER

Последно поколение на най-доброто електрическо точило изобретено някога, с негова помощ Вашите ножовете и инструменти ще бъдат винаги остри, по остри дори от момента на закупуване !

прочети още
Tour de France

Днес е последният ден на легендарното състезание Tour de France с последния етап от 113 км. - Chantilly / Paris Champs-Élysées и финал в Париж

прочети още