Сгъваеми ножове MIKOV Folding Knives ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

Mikov s.r.o. е световноизвестен традиционен производител на офис оборудване, индустриални скоби с марката RON и широко портфолио от ножове Mikov. Нашите продукти се разпространяват не само в Чехия и Словакия, но и по целия свят.

Компанията е изцяло чешка собственост и се гордее с историческите си корени на честен занаят. Познаването на марката RON и Mikov в Чехия и Словакия, нашата мрежа от търговски представители и дългосрочните партньорства с нашите дилъри са от същата стойност като нашата дълга производствена традиция и познаване на занаята. Нашите офис консумативи RON се купуват от всички търговци на едро в двете страни и можем да кажем без преувеличение, че могат да бъдат намерени във всеки чешки или словашки офис.

Този успех обаче не се постигна от ден на ден. Компанията се свързва със стогодишната производствена традиция на малки промишлени стоки и ножове в Чешка Швейцария, по-специално в градовете Микуласовице и Липова. Първата мануфактура, предшественик на сегашните фабрики, е основана в Микуласовице от предприемача Ignaz Rösler през 1794 г. Той произвежда ножове, глави за тръби, пили, сърпове, коси и кесии за тютюн.

Икономическият и бизнес успех на Ignaz Rösler води до увеличаване на броя на подобни ориентирани манифактури в района на Чешка Швейцария през 19 век. Поради известността си в цялата Австро-Унгария, тази област става известна като „Чешки Солинген“. Като част от промишленото разширяване, нова фабрика е основана в Липова от Йохан Хиле през 1863 г., произвеждаща тънко алуминиево фолио „alobal“ и валцована тел. От скромното начало тя бързо се превръща в най-голямата фабрика от този вид в цяла северна Чехия.

Производството продължава успешно дори в независима Чехословакия, след разпадането на монархията през 1918 г. Фабриката в Липова се фокусира върху производството на скоби и малки метални изделия, докато фабриката на Rösler се фокусира върху производството на ножове. Производството продължава дори след Втората световна война, въпреки изселването на цялото местно немско население.

След 1948 г., по време на ерата на комунизма, Микуласовице се възприема като център на производство на дребна промишленост. От местните фабрики се появиха две компании: Koh-i-noor, произвеждаща офис оборудване, и Sandrik, произвеждаща ножове. Фабриката Lipova се присъедини към националната компания Koh-i-noor Mikulášovice.

През 1955 г. се извършва реорганизация и всички местни фабрики са групирани в една национална компания „Mikulásovicky Kovoprumysl“, която скоро е съкратена на Миков. Фабрика Липова остава нейна част до 1991 г., когато е отделена и приватизирана. Пътят му се отделя от Миков за известно време при няколко различни собственици.

През 2003 г. фабриката в Липова е закупена от Conmetron, s.r.o. Бизнес успехът на компанията с офис оборудване RON доведе до придобиването на фирма Миков през 2017 г. Нова компания Mikov, s.r.o. е основана и става най-големият чешки производител на офис оборудване и ножове.

Офис оборудването, разпространявано под марката RON, включва продукти като класически и тежки офис телбодове, перфоратори, телбоди и устройства за премахване на телбод, бързо подвързващи устройства, магнитни дъски, кутии за пари и ключове, щипки за писма, ножици, острилки за химикалки, ножове за счупване и стенни рафтовете. Компанията е и водещ производител на скоби, скоби и щифтове за употреба в тапицерията, дограмата, дърводелството и картонената промишленост, които да се използват както от механични, така и от пневматични пистолети.

Основавайки се на традицията и името си, фирма Миков се гордее с дългогодишното си партньорство със своите клиенти и доставчици.

марки
Подреди по